stable

kernel-6.1.6-200.fc37

FEDORA-2023-47cff193ec created by jforbes a year ago for Fedora 37

The 6.1.6 stable kernel update contains a number of important fixes across the tree.

Reboot Required
After installing this update it is required that you reboot your system to ensure the changes supplied by this update are applied properly.

How to install

Updates may require up to 24 hours to propagate to mirrors. If the following command doesn't work, please retry later:

sudo dnf upgrade --refresh --advisory=FEDORA-2023-47cff193ec

This update has been submitted for testing by jforbes.

a year ago

This update's test gating status has been changed to 'waiting'.

a year ago

This update's test gating status has been changed to 'passed'.

a year ago
User Icon bretth commented & provided feedback a year ago
karma

Default & performance tests pass (KVM)

User Icon wayne6001 commented & provided feedback a year ago
karma

Default and Performance tests passed. Intel NUC6i5SYK, Intel Core i5-6260U × 4, Mesa Intel Iris Graphics 540 (SKL GT3).

Default and Performance tests passed. Dell XPS 13 9350, Intel Core i7-6560U × 4, Mesa Intel Iris Graphics 540 (SKL GT3). Laptop is fine in typical use..

User Icon nivag commented & provided feedback a year ago
karma

6.1.6-200.fc37.x86_64 Works for me: all using the Mate Desktop Environment.

sirius: desktop 16GB Intel i7-3770 CPU desktop (SSD + 5 hard drives in RAID-6) real:11m19.107s user:4m35.596s sys:5m9.424s

sedna: laptop 8GB Intel i5-2520M CPU Lenovo T420 (SSD only) real:9m35.922s user:3m40.211s sys:4m43.973s

mercury: laptop 32GB AMD Ryzen 7 5700U with Radeon 5500 Graphics (SSD only) rea1:15m17.491s user:6m49.753s sys:6m19.772s

*** I’m intensely curious as to the reason for why sedna seems to randomly fluctuate between short (normally under 11 minutes) & extremely long (100+ minutes) elapsed times for the performance test!

User Icon imabug provided feedback a year ago
karma

This update has been pushed to testing.

a year ago

This update can be pushed to stable now if the maintainer wishes

a year ago
User Icon bojan commented & provided feedback a year ago
karma

Works.

User Icon pampelmuse commented & provided feedback a year ago
karma

Works for me.

User Icon g6avk commented & provided feedback a year ago
karma

Works for me.. The enabled Default and Performance tests pass OK.

Ryzen5 5600g/AMDGPU, 400 Series Chipset (Legacy BIOS) SSD's > RAID1 Work Station, running Plasma DE from Zawertun's COPR.

User Icon lmouillart commented & provided feedback a year ago
karma

LGTM, Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14ACH5, CPU AMD Ryzen 9 5900hx, GPU AMD Renoir, Wifi Mediatek mt7921e

karma
User Icon pjolt commented & provided feedback a year ago
karma

Default and performance pass. HP Prodesk 400 G6 Mini, i5-10400T, CometLake-S GT2 [UHD Graphics 630], 24GB Ram.

User Icon tiberias commented & provided feedback a year ago
karma

Default & performance tests pass (KVM)

User Icon atim provided feedback a year ago
karma
User Icon markec provided feedback a year ago
karma
User Icon nixuser commented & provided feedback a year ago
karma

Working OK here.

Intel NUC i7 NUC11PAH 1 x 11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-1165G7 @ 2.80GHz Intel Corporation TigerLake-LP GT2 [Iris Xe Graphics] (rev 01)

User Icon ibims commented & provided feedback a year ago
karma

It runs for a few hours now. Looks ok for me. Works on baremetal (non UEFI mode) AMD Ryzen5 3600, Mainboard MSI B450M Mortar Max with prop. nvidia driver (525.78.01) from rpmfusion.org (GTX980 card). Works with Gnome-Desktop (Xorg).

User Icon laolux provided feedback a year ago
karma
User Icon leigh123linux commented & provided feedback a year ago
karma

6.1.x breaks nvidia due to

CONFIG_FB_EFI is not set

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=2161104

User Icon inffy commented & provided feedback a year ago
karma

Breaks nvidia as pointed by leigh

User Icon stklcode commented & provided feedback a year ago
karma

Same here. Works fine with noveau drivers and on an AMD Renoir machine, but breaks compatibility with nvidia drivers (525.78.01).

Beyond that, no regressions observed.

User Icon xvitaly commented & provided feedback a year ago
karma
User Icon mhayden commented & provided feedback a year ago
karma

No issues on Ryzen 3700X.

User Icon rathann commented & provided feedback a year ago
karma

No issues on Intel + AMD GPU (Navi).

User Icon pbrobinson commented & provided feedback a year ago
karma

No issues noted on a slew of aarch64 devices including NV Jetson, Raspberry Pi Zero2W, 4-series, 3-series and a bunch of other devices.

Yes, nvidia is still broken, no, this is NOT a regression from the current stable kernel 6.1.5. It has to do with a bad hack that we have to carry because their driver is broken. The nvidia hack will be restored with 6.1.7 when it ships this week. In the meantime, there is no reason to keep people running systems without broken proprietary drivers from getting an update with actual bug fixes.

This update has been submitted for stable by jforbes.

a year ago
User Icon geraldosimiao commented & provided feedback a year ago
karma

Works on Acer Aspire Intel® Core™ i7-3632QM CPU @ 2.20GHz Memory: 15.4 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4000. wi-fi: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter vendor: Lite-On driver: ath9k v: kernel pcie: speed: 2.5 GT/s lanes: 1 Passed ALL kernel regression tests.

User Icon dpsh commented & provided feedback a year ago
karma

x86_64 HP Notebook. KVM problems: unable to start virtual machine [ +2,690304] BUG: kernel NULL pointer dereference, address: 0000000000000005 [ +0,000008] #PF: supervisor write access in kernel mode [ +0,000002] #PF: error_code(0x0002) - not-present page ..... [ +0,000001] RIP: 0010:__bio_split_to_limits+0x272/0x440

This update has been pushed to stable.

a year ago
User Icon lapotinvalfedora commented & provided feedback a year ago

Problem like: https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=282852

After suspend and wakeup my Logitech m325 unify reviser wheel scrooll work bad, like: 3 click for 1 move, where on start system: 1 click = 1 move. Problem comes with 6.1. update, 6.0. work OK.

Event: time 1673972219.651228, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972219.651228, type 2 (EV_REL), code 8 (REL_WHEEL), value -1 Event: time 1673972219.651228, -------------- SYN_REPORT ------------ Event: time 1673972219.681237, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972219.681237, -------------- SYN_REPORT ------------ Event: time 1673972219.713238, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972219.713238, -------------- SYN_REPORT ------------ Event: time 1673972219.753238, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972219.753238, -------------- SYN_REPORT ------------ Event: time 1673972219.933244, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972219.933244, type 2 (EV_REL), code 8 (REL_WHEEL), value -1 Event: time 1673972219.933244, -------------- SYN_REPORT ------------ Event: time 1673972220.129244, type 2 (EV_REL), code 11 (REL_WHEEL_HI_RES), value -30 Event: time 1673972220.129244, -------------- SYN_REPORT ------------

User Icon 0xmemorygrinder commented & provided feedback a year ago
karma

Does not work on Assus Zenbook duo (ux481). After resuming from a suspend, the filesystem is remounted in readonly mode which makes the laptop useless until I reboot.


Please login to add feedback.

Metadata
Type
bugfix
Karma
14
Signed
Content Type
RPM
Test Gating
Settings
Unstable by Karma
-3
Stable by Karma
disabled
Stable by Time
disabled
Dates
submitted
a year ago
in testing
a year ago
in stable
a year ago

Automated Test Results

Test Cases

-4 15 Test Case kernel regression